Diete diverse

Dieta cu iaurt

Lactatele acide reprezinta adevarate „alimente-medicament”, cunoscute si folosite de oameni de foarte mult timp. Desi intr-o perioada au trecut printr-un con de umbra, recent au fost „regasite” si reevaluate. S-a constatat ca sunt sanatoase si utile in felurite boli. De la constipatie la prevenirea unor infectii, aceste produse sunt o „mina” de calciu, proteine si vitamine. Cateva studii le-au dovedit utilitatea si in curele de slabire.

Pe cai diverse, nu toate cunoscute, s-a dovedit ca persoanele care consuma produse lactate au sanse mai mari sa-si pastreze greutatea in limite normale decat cei care nu consuma. In plus, indivizii respectivi nu risca sa dezvolte diferite carente, asa cum apar de regula in cele mai multe diete.

Spor la slabit!
Inainte de a va prezenta cura cu iaurt, sa stabilim cativa termeni care trebuie respectati. In primul rand, iaurtul poate fi inlocuit cu lapte batut, sana, kefir, insa cel mai frecvent trebuie consumat iaurtul. De asemenea, daca facem acasa iaurtul, trebuie sa folosim lapte cu maximum 1,5% grasime, iar daca il cumparam, trebuie sa citim atent eticheta si sa alegem exact acel iaurt care a fost produs din laptele mai sus amintit. Acestea fiind spuse, va uram succes la… iaurt! Cura va va scadea greutatea, va va detoxifia si va va intari in acelasi timp rezistenta osoasa!

Ziua 1
Dimineata: 150 ml iaurt 1,5% grasime, 2 linguri cu varf de muesli. Daca doriti, puteti bea si cafea, cu maximum jumatate de lingurita de zahar brun.
Ora 10.00: 3 prune
Pranz: 300 g broccoli fiert la abur cu sos de iaurt (se freaca bine 100 ml iaurt cu o lingura de ulei de masline; puteti adauga mujdei sau orice planta aromata), 4 cuburi de ciocolata 80% cacao
Ora 17.00: un mar mic
Seara: supa-crema de legume (orice legume sunt premise, cu exceptia cartofilor), dreasa cu 3 linguri cu varf de iaurt

Ziua 2
Dimineata: 150 ml de iaurt mixat cu fructul preferat (1 kiwi, 4-6 capsuni, o piersica, o caisa etc.), o felie subtire de paine integrala cu seminte
Ora 10.00: 7 nuci (de preferinta sparte chiar inainte de a fi consumate)
Pranz: 200 g gratar de piept de pui cu salata verde si sos de iaurt. Puteti adauga la salata si o rosie, ceapa verde si 1-2 castraveciori cornison. La desert: o inghetata din iaurt congelat
Ora 17.00: o minola
Seara: Supa de fasole verde dreasa cu 3 linguri cu varf de iaurt

Ziua 3
Dimineata: 150 ml de iaurt amestecat cu 2 lingurite cu varf de miere, cateva stafide, 3 linguri cu corn-flakes
Ora 10.00: un mar mare
Pranz: 250 g macrou la cuptor (nu adaugati ulei, se va praji in propria grasime), salata de sfecla rosie cu iaurt (peste sfecla coapta, in cantitate de maximum 100 g, se adauga iaurt si zeama de la o jumatate de lamaie). La desert: lapte batut cu suc de portocale (se amesteca 200 ml de iaurt cu zeama proaspat stoarsa din 2 portocale)
Ora 17.00: 1 kiwi
Seara: supa limpede de pui dreasa cu 2 linguri de iaurt. O felie de paine cu tarate.

Ziua 4
Dimineata: 200 ml kefir, 2 biscuiti digestivi
Ora 10.00: o banana mica
Pranz: gratar de vita (150 g) cu varza de Bruxelles si sos de iaurt (pentru acesta, 2 linguri de iaurt se freaca cu o lingura de mustar si cu o lingurita de otet. Se pot adauga capere)
Ora 17.00: un mar mic
Seara: ceai verde, o tartina cu pasta de masline si iaurt (5 masline tocate marunt se amesteca cu o lingurita de iaurt si cu o lingura mare de branza de vaci degresata. Este buna cu chimen!)

Reluati cu ziua 1 si repetati timp de o luna!

Dieta cu supa de pui

Dieta pe baza de supa de pui se incadreaza in categoria dietelor ce au drept scop reducerea numarului de calorii pentru a scapa de kilogramele in plus.
Ideea de baza este simpla si presupune urmarea unor reguli clare. Planul alimentar zilnic este compus dintr-un mic dejun frugal conceput pe baza unei liste de alimente recomandate, iar in restul zilei supa de pui la discretie.
Supa de pui este un aliment sanatos, usor de preparat si considerat foarte gustos de cei mai multi oameni. Dieta dureaza o saptamana si este recomandata celor care doresc sa se debaraseze de un numar mic sau mediu de kilograme. Poate fi folosita in acelasi timp si ca un prim pas inainte de inceperea unui program de lunga durata pentru reducerea caloriilor.
Un dezavantaj evident al acestei diete este posibila aparitie a monotoniei. Pentru cei care sunt fani ai supei de pui aceasta dieta reprezinta metoda perfecta de a slabi, imbinand utilul cu placutul.

Reteta pentru supa de pui
Ingrediente:
– un pui taiat in 8/10 bucati;
– 2 linguri de ulei (preferabil ulei de masline);
– Pastarnac – 3 bucati;
– telina – 2 bucati;
– Morcovi – 2 bucati;
– Ceapa – o bucata, taiata marunt;
– Usturoi – 3 catei;
– Patrunjel – o legatura;
– Sare si piper;
– Zeama de lamaie proaspata – dupa gust.
Mod de preparare:
Se dezoseaza puiul si se taie in bucati mici. Se pune la fiert la foc mic si dupa ce a fiert, zeama se lasa la racit, se curata de grasimea care s-a ridicat deasupra si se pune din nou la fiert. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovul, telina si pastarnacul si se lasa la fiert aproximativ 8 minute. Se adauga patrunjelul la final. Se sareaza, se pipereaza si se adauga zeama de lamaie.
Este necesar ca retetele pentru micul dejun sa fie respectate intocmai, fara inlocuiri sau adaugiri.
Mic dejun 1:
O cutie de iaurt dietetic (degresat) combinat cu o jumatate de cana de fructe taiate in bucatele (mere, banane, portocale) peste care se presara germeni de grau
Mic dejun 2:
– O cana cu branza de vaci cu o jumatate de lingurita de zahar si praf de scortisoara
– 2 bucati de paine de secara prajita
– 3 smochine
Mic dejun 3:
– o cana si jumatate cu cereale integrale la care se adauga o jumatate de cana cu lapte cu 0.1% sau 1.8% grasime

Cura de slabire naturista

Este o cura de slabire naturista menita si pentru a ne detoxifia organismul, slabind in acelasi timp fara eforturi prea mari si fara sa ne infometam. Iata cura detaliata pe o saptamana:

Luni

Dimineata

  • un mar
  • un bol cu orez fiert, cu zeama de lamaie si cu lamaie rasa

Pranz

  • un bol cu supa de legume
  • salata de marar cu ulei de masline, otet si ceapa verde
  • un bol de orez cu verdeturi taiate marunt cu ulei si otet

Seara

  • un bol cu supa de legume
  • un bol de orez cu morcovi fierti in abur si felii de telina fierte tot in aburi

Marti

Dimineata

  • o portocala
  • un bol de orez fiert, cu portocala rasa si o lingura de smantana

Pranz

  • un bol cu supa de legume
  • un bol de orez cu dovlecei si ardei fierti in abur

Seara

  • un bol cu supa de legume
  • un bol de orez cu garnitura de legume fierte in abur

Miercuri

Dimineata

  • o para
  • un bol de orez fiert, cu scortisoara

Pranz

  • un bol cu supa de legume
  • salata de castraveti cu ulei si otet
  • un bol cu orez si 150 g ciuperci proaspete cu ulei si otet

Seara

  • un bol cu supa de legume
  • un bol de orez cu conopida fiarta in abur

Joi

Dimineata

  • salata de fructe
  • un bol cu orez fiert in lapte

Pranz

  • un bol cu supa de legume
  • ridichi cu salata verde
  • un bol cu orez si morcovi fierti in abur

Seara

  • un bol cu supa de legume
  • un bol cu orez  si morcovi fierti in abur

Vineri

Dimineata

  • un bol cu orez fiert si struguri si o lingurita cu crema de migdale

Pranz

  • un bol cu supa de legume
  • un bol cu orez, verdeturi si legume fierte in abur cu o lingura de ulei de masline

Seara

  • un bol cu supa de legume
  • un bol cu orez si o lingura cu nuci, doua linguri de ceapa tocata si doua linguri de telina rasa
  • spanac fiert

Sambata

Dimineata

  • un bol cu orez si doua curmale, patru nuci, doua smochine si o para, taiata marunt

Pranz

  • un bol cu supa de legume
  • unbol cu orez, salata de legume cu ulei de masline

Seara

  • un bol cu supa de legume
  • un bol cu orez si 1-2 mere (functie de marime) taiate felii, o lingura de smantana si o lingurita de miere

Duminica

Dimineata

  • un bol cu orez cu un mar si o para taiata felii, zeama de lamaie si o jumatate de portie de iaurt

Pranz

  • un bol cu supa de legume
  • o portie de salata verde
  • un bol de orez cu o rosie si fasole verde fiara in abur

Seara

  • un bol cu supa de legume
  • un bol cu orez si dovlecei fierti in abur, cinci masline, busuioc si o lingura de ulei de masline.

Reteta supei

Se taie marunt 300 g legume si se pun la fiert intr-un litru de apa. Se lasa sa clocoteasca 20-30 minute la foc mic. Se adauga verdeturi, se strecoara si se lasa la racit.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: